FESTIVALINFO

Kom lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. Er is geen of nauwelijks parkeergelegenheid bij de festivallocaties. Lees meer over  bereikbaarheid.

LEES HIER EERST MEER OVER DE FESTIVALREGELS

NIX >< 18+ ID-CONTROLE

Alcohol mag door ons niet worden verstrekt aan personen onder de 18 jaar. Ook het doorgeven van alcoholhoudende drank aan iemand onder de 18 jaar is strafbaar. CORRECTIE t.o.v. het festivalmagazine en bericht in Purmerend op Zondag d.d 12-06-2016. Voor het verkrijgen van de vergunning zijn wij eraan gehouden dat alle bezoekers tussen de 18 en 40 jaar een 18+ bandje krijgen. Bezoekers moeten hun ID bij de ingang kunnen tonen om een 18+ polsbandje te kunnen ontvangen.

Er zijn drie “poorten” bij de hoofdingangen:

1. Uitgang
2. Bezoekers 18+ en <40
3. Bezoekers <18 en >40 – of al in bezit van 18+ bandje

THEATER OP LOCATIE

• Alexander Vantournhout: Theaterzaal Pop-en Cultuurpodium P3, Purmersteenweg 17-19
• De Rode Boom: Reuring op Kop West, over de Melkwegbrug naast het EBS busterrein in de Weidevenne
• Emke Idema: De Vermaning, Julianastraat 7
• DudaPaiva Company: Kleintheater ’t Stamhuis, Kerkstraat 11 (alleen za)
• Anke & Hanne: Proeflokaal Bakker, Koemarkt 44 (alleen za)
• Simone & Niels: Café De Heerend, Koemarkt 32 (alleen za)

MUNTEN BIJ DE FESTIVALKASSA – PINNEN? GRAAG!

Ga in het Leeghwaterpark eerst naar een van de festivalkassa`s waar munten verkocht worden. Er is ruime gelegenheid om te pinnen. Munten kosten €2,60 en  zijn verkrijgbaar in strips. De munten zijn te delen in 2 stukken en kun je gebruiken voor eten en drinken en activiteiten in de Funzone.

INFOSTAND

Bij de infostand kun je onder meer terecht voor programmanieuws, brandende vragen, kaartverkoop, oordoppen en je kunt hier natuurlijk Vriendje voor een Tientje worden.

Eten & drinken

In het festivalhart in Leeghwaterpark schenken we graag een drankje voor je in bij een van de festivalbars op het festivalterrein. Voor lekkere snacks en een gezonde hap staan de externe cateraars voor je klaar op het veld en in Het Zwoele Groen.

Witte polsbandjes voor kinderen

Bij de beveilgers aan de ingangen van het Leeghwaterpark zijn witte bandjes af te halen voor kleine kinderen. Schrijf het nummer van je mobiele telefoon op het bandje en doe dit om de pols van je kind. Spreek met je kind af dat je elkaar bij de infostand weer ontmoet. Mocht je elkaar onverhoopt uit het oog verliezen, dan kunnen we je dankzij het bandje bellen wanneer het kind naar de infostand is gelopen of gebracht.

PARK EN OMGEVING

Het Leeghwaterpark is een prachtig park. Het is uniek en zeer bepalend voor de sfeer van het festival. Door met respect voor de omgeving en de mensen die daar om heen wonen om te gaan gebruiken we deze locatie al jarenlang met veel plezier. Ditzelfde respect vragen we ook aan de bezoekers. Geniet van de omgeving, stoor omwonenden niet bij vertrek en zorg dat alles netjes en heel blijft.

FESTIVALTERREIN LEEGHWATERPARK

In het Leeghwaterpark vind je voor het eerst dit jaar het Zwoele Groen, amfitheater/dance arena, muziekpodia en (straat-)theater. Het festivalterrein heeft tijdens Reuring twee hoofdingangen.

Ingang Wheermolen (Purmerdijk)

Volg het pad vanaf de dijk aan de Wheermolenzijde.

Ingang Purmer (Purmerenderweg)

Bruggetje aan de Purmerenderweg schuin tegenover het Leeghwaterbad.

TOEGANGSTIJDEN LEEGHWATERPARK

Do 23 juni 18.30-23.30 uur
Vr 24 juni 15.30-00.15 uur
Za 25 juni 15.30-00.15 uur
Zo 26 juni 12.45-22.00 uur

GELUIDSNIVEAU

Tijdens de liveoptredens bestaat de kans om gehoorschade op te lopen indien men gedurende langere tijd dicht in de buurt van de speakers verblijft. Het te verwachten geluidsniveau is hoger dan 90 dB(A), op twee meter afstand van de speakers. Op het festivalterrein zijn oordoppen te koop bij de infostand.

Toiletten

De toiletten op het festivalterrein worden door medewerkers fris en schoongehouden, daarom geldt er een kleine vergoeding. Wildplassers kunnen niet alleen van het terrein verwijderd worden, maar ook door de politie worden beboet.

EHBO

In het Leeghwaterpark is er een EHBO-post op het veld. Op zondag zijn er zelfs twee.