BEREIKBAARHEID

Kom vooral lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer. Bij de festivallocaties is geen of nauwelijks parkeergelegenheid.

TOEGANG FESTIVALTERREIN LEEGHWATERPARK

Het festivalterrein in het Leeghwaterpark heeft tijdens Reuring één ingang aan het begin van de Purmerenderweg bij kinderboerderij De Ridder en is gratis toegankelijk.

OPENBAAR VERVOER

Purmerend is goed bereikbaar met het openbaar vervoer zowel met de trein als de bus.
• Vanuit Alkmaar, Hoorn en Zaandam is de beste keuze de trein, uitstappen op Station Purmerend. De binnenstad is ca. 10 minuten lopen en het Leeghwaterpark ca. 20 minuten lopen.
• Vanaf Amsterdam Centraal neem je bus 305 naar de binnenstad en bus 306 om bij het Leeghwaterpark te komen. Vanaf de halte Brug Wheermolen is het 3 minuten lopen naar het park. Vanaf Metrostation Noord, Amsterdam neem je bus 301 naar de binnenstad en bus 304 om bij het Leeghwaterpark te komen. Vanaf de halte Salland is het 5 minuten lopen naar het park. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl of www.9292ov.nl.

VERKEERSMAATREGELEN LEEGHWATERPARK

Komend vanuit De Gors / Wheermolen is het tweede deel van de Purmerweg afgesloten voor auto’s m.u.v. bestemmingsverkeer. Over de brug is de Purmerenderweg ter hoogte van het park alle dagen van het festival afgesloten voor fiets- en scooterverkeer. Er is een omleiding ter hoogte van de Kinderboerderij en het zwembad. Komend vanaf de Van Osweg is het eerste pad in het Leeghwaterpark pad ter hoogte van de Dorsvlegelstraat afgesloten voor fietsers en voetgangers.

FIETSENSTALLINGEN LEEGHWATERPARK

De grote fietsenstalling in het Leeghwaterpark bevindt zich bij de hoofdingang aan de Purmerenderweg tegenover kinderboerderij De Ridder. De tweede fietsenstalling is bij het Leeghwaterbad.

KOM NIET MET DE AUTO

We benadrukken nogmaals kom niet met de auto, er is geen of nauwelijks parkeergelegenheid!
Doe je dit toch:
Volg niet de aangegeven routes in reisplanners tot in Purmerend – Leeghwaterpark. Dan kom je aan de verkeerde kant van het park uit. Je wilt uitkomen op de rotonde Gorslaan – Purmerweg – Churchilllaan of in de wijk Wheermolen.

PARKEREN

Parkeer auto’s volgens de wettelijke regels. De afdeling Handhaving controleert streng.

MINDERVALIDEN

Het Leeghwaterpark is op de paden goed toegankelijk voor rolstoelen. Er is een rolstoeltoilet aanwezig. Voor mindervaliden zijn enkele parkeerplaatsen gereserveerd bij het Leeghwaterbad, Leeghwaterpark 1.

1Hoofdpodium Leeghwaterpark

2Zwoele Groen Leeghwaterpark

3Amfitheater Leeghwaterpark

4Kampvuurplaats Leeghwaterpark

5Veld Leeghwaterpark

6Koemarkt

7Kaasmarkt

8Waagplein

9Willem Eggertstraat

10Zuidersteeg

11Nieuwegracht