NIEUWE HUISSTIJL EN FESTIVALPROGRAMMA

Gepresenteerd op de Reuring Kick-off 2018

In Pop- en Cultuurpodium P3 vond dinsdagavond 24 april de Reuring Kick-off 2018 plaats. Tijdens de Kick-off, gepresenteerd door Pepijn van Halderen, werden de nieuwe huisstijl en het festivalprogramma van Reuring gepresenteerd. Het aanwezige publiek kon tijdens de avond in het poppodium kennismaken met de nieuwe voorzitter, festival coördinator en coördinator vrijwilligers. Hierna gaf de presentator het woord aan bestuurslid Annet Rijser voor de presentatie van de nieuwe huisstijl en theaterprogrammeur Adriaan Bruin en muziekprogrammeur Patrick Kraakman voor de presentatie van het festivalprogramma.

De avond werd feestelijk omlijst door optredens van de walk-act Tom, Tom en de Bombardon, Purmerendse goochelaar David Nathan, singersongwriter Bird in a Glasshouse en de band Brak. Bekijk hier de foto's van de avond.

Overgenomen uit het Noordhollands Dagblad:
Theaterprogrammeur Adriaan Bruin belooft spektakel in het amfitheater van het Leeghwaterpark. Zo is er op de donderdagavond de voorstelling Cirque Democratique De La Belgique, waarbij het publiek bepaalt wat de acteurs doen. ,,En op de vrijdag en zaterdag is er een bijzondere voorstelling op deze plek, van La Mondiale Générale, waarbij een persoon op een paal van acht meter hoog staat. Deze voorstelling kunnen wij naar Purmerend halen, omdat we samenwerken met Deventer Opstelten, het grootste straattheaterfestival van Nederland.’’ Ook zijn er veel straattheateracts geboekt die volgens Bruin de moeite waard zijn om te bekijken, zoals Shiva Grings, Mimo Huenchulaf, Compagnie MOBIL, PanGottic, Nico met z’n kliko en Man || Co. ,,Ik ben er weer ontzettend trots op, ik kan niet anders zeggen.’’

De populaire kindermiddag op vrijdag wordt iets uitgebreid. In plaats van half vier, begint dit kinderfestival in het Leeghwaterpark al om half drie. ,,Hierdoor hebben we iets meer voor deze doelgroep kunnen programmeren’’, aldus Bruin. ,,Ook voor de zaterdag hebben we iets meer kunnen programmeren. Dan gaat het park om half vijf al open, in plaats van zes uur.’’

Op gebied van muziek is het aanbod ook uitgebreid. Zo opent de Volendamse band 3JS het festival op donderdagavond. De vrijdagavond staat in het teken van latin en salsa met Mariachi Reloaded en Rolf Sanchez & Latin Society op het hoofdpodium. De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de tributebands. Dit jaar treedt onder andere The Bruceband op, die een ode aan Bruce Springsteen brengt. Eerder maakte de organisatie al bekend dat zanger Waylon en de zangeres Maan optreden tijdens Cityslam, op de zondag van het festival. Hier komen nu nog optredens van de zanger Wulf en Bizzey, een Nederlandstalige rapper, bij.