Reuring Kidzmiddag - mede mogelijk door Sportify Kids & Kidz Impulz

Zaterdagmiddag 29 juni is het weer tijd voor de Reuring Kidzmiddag. Dit jaar mede mogelijk gemaakt door Sportify Kids & Kidz Impulz. Het festivalterrein in het Leeghwaterpark wordt omgetoverd tot het speeldomein voor de kleintjes.

Sportify Kids & Kidz Impulz

Sportify Kids legt twee parcours uit voor de kleintjes en de wat oudere kinderen. Kidz Impulz zorgt voor een hele relaxte peuterhoek. Je vindt Sportify Kids & Kidz Impulz onder de bomen in het Leeghwaterpark!


Van 12:30 tot 16:30 uur staat het park bol van de leuke kindervoorstellingen. Een waar speelparadijs voor alle kids. Spurd komt langs met sportactiviteiten en een luchtkasteel. Sjakie en Jopie vertellen grappige en herkenbare verhalen vol voorlijke meezingers. De kleintjes luisteren bij Anansi naar verhalen over verschillende dieren en Huub laat met zijn Magische Kast jong en oud verassen met een onvergetelijke show. Om stil te zitten is geen tijd, de Circusfabriek verzorgd een compleet circusprogramma. En Stoel en Dans komt langs, ben je klaar voor een muzikale stoelendans-battle?


De Circusfabriek

De Circusfabriek zorgt tijdens Reuring voor een uitdagend circusprogramma waarbij iedereen naar eigen keuze allerlei circusdisciplines kan uitproberen. Onder begeleiding van de circusdocent(en) kan iedereen komen spelen met gooi-, en smijtwerk, koord- en ballopen en nog veel meer andere leuke kleine en grote fysieke uitdagingen. Meerdere pistezeilen boordevol uren speelplezier voor zowel jong als oud. Circus professional Bart geeft twee shows vol googel en circus trucs. Doe jij met hem mee tijdens de Circusfabriek?

Spurd

Bij de Reuring Kidzmiddag 2024 ontbreekt Spurd vanzelfsprekend niet! Met onder meer een springkussen en diverse sportieve activiteiten vermaken de kidz zich dan uitstekend! Spurd doet al vele jaren met groot plezier mee aan de Kidzmiddag! Plezier en gezondheid, sportief bewegen, Spurd zorgt voor ontmoeten, verbinden en het verbeteren van conditie en kracht. In de wijken en dorpen en in het Leeghwaterbad. Voor jonge kinderen: na schooltijd SpurdFun, in schoolvakanties PurVak. Tijdens Reuring voor de kidz tot een jaar of tien: Spurd Kidzmiddag.

Stoel en Dans

De stoelendans maar dan nog leuker. Zet je zitspieren maar flink aan het werk want met deze muzikale battle moet je op scherp staan. Niet veel mensen staan er bij stil, maar met de razendsnelle bevolkingsgroei is een tekort aan stoelen onvermijdelijk. Daarbovenop valt de muziek ook nog eens van tijd tot tijd uit waardoor je jouw plekje moet veiligstellen. Driftig dansen tot je er warmpjes bij zit, als er nog een stoel over is tenminste. De haperende muziek, een kapstok vol stoelen en iets meer mensen dan er zitplaatsen zijn zorgen voor een gezellige chaos. Er wordt hier niet omheen gedraaid, deze dans der stoelen op Reuring wordt onvergetelijk.

Sjakie en Jopie

Een voorstelling boordevol grappige en herkenbare verhalen en vrolijke meezingers gebaseerd op het gelijknamige kinderboek! Vandaag is het feest in de straat van Sjakie en Jopie. En de vrienden hebben je hulp hard nodig om op tijd klaar te zijn en er een onvergetelijke dag van te maken. Zal buurman Rob wel komen? En wat als de ijsjes smelten? Gelukkig hebben Sjakie en Jopie overal een oplossing voor. Met veel fantasie verkennen ze hun wereld en ontmoeten ze de bewoners van hun kleurrijke straat.

Dirk Scheele

Dirk Scheele is al jarenlang een gevestigde muzikant in de kindermuziek en schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij begon zijn muzikale carrière als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Dirk is immens populair onder de jonge doelgroep van 2-7 jaar. Kinderen kennen Dirk uit het theater, Nickelodeon en YouTube. Onlangs heeft Dirk voor zijn werk een koninklijke onderscheiding en de allereerste Buma Kindermuziekprijs in ontvangst mogen nemen.

De Magische Kast

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn? Deze familievoorstelling, waarmee Huub in 2021 Nederlands kampioen goochelen voor kinderen is geworden, zit boordevol: magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. Dankzij Huub’s jarenlange ervaring als artiest weet hij als geen ander kinderen, maar ook zeker volwassenen te verbazen. Huub haalt op Reuring alles uit de kast om er een onvergetelijke show van te maken!

Anansi

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten. Vanaf2 Producties brengt een wonderlijke, muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar oud naar Reuring. Bewonder de verhalen van Anansi de spin met een ingenieus decor en sprankelende muziek. Het decor verandert van olifant naar walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze een bananenimperium probeert te beginnen. Maar of dat hem lukt…?

Bekijk het programma op de homepage voor de exacte tijden per show.