Straattheater

Op zaterdagmiddag 29 juni staat het centrum van Purmerend weer in het teken van het straattheater. Op verschillende plekken, verspreid door het centrum tonen een grote variëteit aan straatartiesten hun kunsten aan het publiek.

Van twee vrienden die circusstunts met bijlen werpen combineren, tot levensechte rondspringende kangoeroes. Van 13:00 tot 17:00 kijk je je ogen uit in Het Stadje. Het Danscollectief Arnhemse Meisjes klauteren in de bomen op de Kaasmarkt, De Kangeroes van Icarus Performance Troupe komen helemaal uit Australië om Het Stadje onveilig te maken, Pikzpalace staat voor de Lutherse Kerk met hun slagerskraampje voor afgedankte knuffels en Cie One Shot geeft meerdere circusachtige shows weg, pas op want de bijlen vliegen in het rond! In de Zuidersteeg achter de kerk rond een klein varkentje rond. Je vult je ogen niet geloven wanneer MR Jones de gekste stunts uithaalt met Fred zijn Amazing Stunt Pig.


Cie One Shot

Maxime en Foucauld ontmoeten elkaar in 2003 in Brussel waar zij samen werkten aan hun circus acts. Na jaren trainen en samenwerking waarbij Maxime zich specialiseerde in het werpen van bijlen en de elektrische gitaar, waagt Foucauld zich aan de Chinese paal. Hieruit is One Shot Company geboren. Met de ervaring die ze hebben opgedaan tijdens hun professionele parkour hebben de twee vrienden Maxime & Foucauld een circustaal bedacht, bestaande uit humor, theater en muziek.

Mr. Jones and the Amazing Stunt Pig

Mr. Jones and Fred the Amazing Stunt Pig, een opmerkelijke show van een komische entertainer. Tijdens zijn jeugd is hij naar vele circusoptredens geweest, zijn droom was om ooit een eigen show te beginnen. Deze droom is werkelijkheid geworden, waaruit Mr. Jones is ontstaan. Samen met zijn compagnon Fred het stuntvarken voert hij de gekste shows op. Je moet het met je eigen ogen bekijken om het te geloven wanneer hij stunts uitvoert zoals: The ride through hell, Nervers of steel en The dive of death.

Icarus Performance Troupe

Door hun robuuste mix van ‘outback macho’ en ‘inner city knowhow’ zijn de gigantische Australische kangoeroes een opvallende verschijning tijdens Reuring. Het is een waanzinnig schouwspel wanneer ze met gemak een meter in de lucht springen en dan ook nog eens twee meter ver! Dit maakt deze kangoeroes zo’n beetje tot Australisch meest succesvolle creatieve exportproduct. Zie jij ze ergens rondspringen zaterdagmiddag? Of spot ze op HET VELD in het Leeghwaterpark zaterdagavond!

Pikzpalace

Pikzpalace, dat zijn Greet Verhoeven en Eric Peeters, volbloed animatiefilmers tot ze meer dan veertien jaar geleden hun hart verloren aan het straattheater. Ondertussen spelen ze op de grote internationale straattheater- en popfestivals in Europa en daarbuiten waar ze hun Vlaamse absurde humor van de bovenste plank delen met de wereld. Hun grootste troef is Boucherie Bacul, een ouderwets slagerskraam, maar zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen. Deze vreemde beenhouwerij is het twijfelachtige levenswerk van Simone en Marcel Bacul. Ze houden er nogal eigenaardige technieken op na maar liefde, vooral liefde maakt dat hun marchandise verrukkelijk smaakt.

Arnhemse Meisjes

Danscollectief Arnhemse Meisjes maakte in samenwerking met boomspecialist Willem de Feijter, componist Tessa Zoutendijk een voorstelling waarin de natuur in het algemeen, en de boom in het bijzonder, centraal staat: Boom! In deze voorstelling wordt de natuur in de stad uitgelicht. Drie dansers en een muzikant hangen in een boom en nemen je mee in hun ontdekkingstocht samen met de boom, van de natuur die zo ver weg voelt, maar zo dichtbij is. We stappen uit onze dagelijkse omgeving en vertrekken naar een avontuurlijke wereld. Kijk met ons omhoog, duik mee naar de wortels, en ontdek de geheimen van een boom in de stad. Kom ze bewonderen in één van de bomen op de Kaasmarkt!